Annons

Bredband och cykelväg önskas

visseltofta Kollektivtrafik, cykelvägar och snabbt bredband stod på önskelistan när planarkitekt Kettil Svensson presenterade förslaget till landsbygdsstrategi i Osby kommun i Visseltofta i måndags kväll.
Osby • Publicerad 7 maj 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Socialdemokraterna hade bjudit in Kettil Svensson till ett öppet möte i Hembygdsgården för att diskutera landsbygdsstrategi.

– Mötet var välbesökt av omkring 35 personer, säger Tommy Augustsson (S). Det var en blandad skara, god stämning och ett bra möte.

Annons

Meningen är att Kettil Svensson ska lyssna in reaktioner på förslaget om landsbygdsstrategi, som Norra Skåne skrev om i gårdagens tidning. Fram till den 18 juni har alla tid på sig att reagera och agera.

– Det som kom fram generellt för att landsbygden ska fungera är möjligheter till kollektivtrafik, cykelvägar och snabbt bredband, säger Tommy Augustsson (S). Men bostäder, både hyreslägenheter och villatomter, efterlyses.

Under mötet kom det också fram förslag på att kommunalt vatten och avlopp behöver byggas ut.

Att skolan i Visseltofta kom upp på agendan var oundvikligt.

– Det framfördes väldigt tydligt att när skolan ska läggas ned är det av stor vikt att förskolan fungerar på ett bra sätt, säger Tommy Augustsson.

Än så länge finns inget beslut taget på var förskolan i Visseltofta ska ligga.

– Det här mötet var ett sätt att ta in synpunkter och lyssna på vad invånarna önskar, säger Tommy Augustsson (S).

Susanne GäreSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons