Dödsfall

Den amerikanska skådespelerskan, sångerskan och dansaren Barbara Perry har avlidit i en ålder av 97 år.
Hon föddes i Norfolk, Virginia. Fadern William Covington Perry sjöng och spelade i olika band och medverkade i Broadway shower. Hans hustru Victoria Mae var sopran vid Metropolitan opera och såg till att dottern Barbara tidigt började dansa balett och senare blev dottern även en internationell operasångerska.
Filmkarriären började 1933 med Counsellor at law och två år senare fick hon en roll i The mystery of Edwin Drood.
Hon dansade på många olika scener. Bland annat tillsammans med Eddie Foy Jr i Rumple vid Alvin teatern (1957) och i Happy på Broadway (1950).
Hon studerade vid Royal academy of dramatic art i London på 50- och 60-talet och efter återkomsten till USA dök hon upp i olika tv-serier, som exempelvis The Donna Reed show, The Andy Griffith show, My three sons, The Dick van Dyke show, där hon spelade Buddy Sorrells fru, Pickles. samt in The Hathaways. Sista tv-rollen var i serien Baskets.
Hon var gift två gånger och fick en dotter.