Annons

Ny strategi syftar till förstärkt landsbygd

Osby • Publicerad 7 maj 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Strategin omfattar 23 sidor och i den beskrivs målet med kommunens landsbygdsstrategi ”att bidra till en attraktiv, blomstrande och företagsam landsbygd med goda förutsättningar att besöka, bo och verka i.”

Annons

Vad ser du som svagheten i förslaget till landsbygdsstrategi?

Han säger att tanken är att detta är ett grundförslag att utgå ifrån, sedan kan kompletteringar göras. En undersökning på kommunens hemsida kan vara en väg att gå för att definiera vilka problem de som bor på landsbygden har och hur de skulle kunna åtgärdas.

Fram till den 18 juni har remissinstanserna på sig att svara på landsbygdsstrategin som bland annat skickats ut till organisationer, föreningar och byalag.

Han säger att det också kan bli aktuellt med en andra remissrunda beroende på hur många synpunkter som kommer in och på hur mycket som behöver revideras.

Anders Edbro, i LRF Osby-Visseltofta kommenterar remissförlaget så här:

Kettil Svensson presenterade förslaget till landsbygdsstrategi i hembygdsgården i Visseltofta på måndagskvällen. Förslaget finns tillgängligt på samhällsbyggnad, Osby kommun, på Osby stadsbibliotek och på www.osby.se

Susanne GäreSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons