Dödsfall

”Swingdrottningen” Norma Miller, Florida, har avlidit i en ålder av 99 år.
Hon var född i Harlem, New York och växte upp nära Savoy Ballroom, där hon studerade dansarna och själv började träna.
Som 12-åring upptäcktes hon av danslegenden Twistmouth George. Som tonåring gick hon med i Whitey’s Lindy Hoppers, en swingdansgrupp som turnerade över hela världen och på 30- och 40-talet gjorde dansen populär varhelst de drog fram.
Det blev ett helt liv inom show business för Norma Miller, både som sångerska, dansare, koreograf men även som författare och skådespelerska.
Hon uppträdde på nattklubbar och skrev flera böcker om swingmusik och dans, som Swingin’ at the Savoy och Stompin’ at the Savoy.
Hon har även medverkat i flera filmer, som En dag på kapplöpningarna (1937), Galopperande flugan (1941), Malcolm X (1992) och John Biffar’s Captiva (1995) och i dokumentärer som National Geographic’s Jitterbug (1991) och Smithsonian Jazz-dokumentären.