Privat lösning för palliativvård i Trelleborg

Skåne Den palliativa vården i Trelleborg kan öppnas igen med en privat aktör. Alliansen i Region Skåne har beslutat att utreda en sådan upphandling.

Turerna har varit många om den palliativa vården i Trelleborg. Sedan en längre tid finns en intention att det ska finnas bemannade vårdplatser för specialiserad vård vid Trelleborgs lasarett. Trots flera försök har det inte lyckats att få igång vårdplatserna.
Vid hälso- och sjukvårdsnämndens sammanträde på torsdagen fick alliansen igenom att utreda möjligheten att upphandla specialiserad palliativ vård i Trelleborg.
– Vi Kristdemokraterna har länge drivit frågan och därför är det glädjande att vi nu har beslutat att utreda ärendet. Den palliativa vården i Trelleborg har hanterats undermåligt i flera år. Det är ovärdigt denna patientgrupps behov och intressen, kommenterar regionrådet Per Einarsson, KD.

Alliansen hoppas på ett omtag med en rätt och seriös aktör.
Men S och V är kritiska till en upphandling.
– När man nu får chansen i minoritetsstyre väljer man dock inte att finansiera driften så att ett öppnande blir möjligt utan vill istället överlåta verksamheten på privata aktörer – utan krav på att den ens bör ligga i Trelleborg, säger Agneta Lenander, V, i hälso- och sjukvårdsnämnden.
De båda oppositionspartierna vill att den palliativa vården ska drivas i regionens regi.

Dagens fråga

Har du börjat handla julklappar?

Loading ... Loading ...