Läraren Jens Sjölander och studie- och yrkesvägledaren Caroline Österberg var på plats på inspirationsdagen och visade bland annat upp den nya satsningen på en CNC-utbildning.
Svenna Mankell, läraren Jens Sjölander och studie- och yrkesvägledaren Caroline Österberg var på plats på inspirationsdagen och visade bland annat upp den nya satsningen på en CNC-utbildning.

Satsar på ny CNC-utbildning i Sibbhult

SIBBHULT Inspirationsdagen på Göinge utbildningscenter gav besökarna möjligheten att bekanta sig med en rad olika program.
Plåt- och svetsteknik och vård- och omsorgsutbildningen, trädgårdsutbildningen och stenutbildningen – och så den nya satsningen på en CNC-utbildning.

CNC-utbildningen ingår i industri- och teknikutbildningen, en industriell grundutbildning där eleverna inför termin två väljer inriktning (plåt och svets, sten eller CNC.)
Jens Sjölander är programansvarig för CNC-utbildningen och han berättar att Göinge utbildningscenter har mycket kontakt med lokala företag för att utforma utbildningar som matchar arbetsmarknaden.

Hur stora är möjligheterna att få jobb efter avslutad utbildning?
– Man kan ju aldrig garantera jobb, det beror ju lite på personen men … man är nästan garanterad jobb, säger Sjölander.
– Ja, branschen skriker efter personal, säger Caroline Österberg, studie- och yrkesvägledare på GUC.

På Göinge utbildningscenter jobbar man mycket med SFI-elever. Bland annat satsar GUC hårt på att erbjuda vägar vidare från SFI (svenska för invandrare) via vuxenutbildningar ut i arbetslivet.
Industri- och teknikutbildningen är ett exempel, ett annat är vård- och omsorgsprogrammet, som leder till en bransch som också är i stort behov av personal.

Inspirationsdagen erbjöd alla som gästade GUC information om utbildningarna och en möjlighet att se vad eleverna ägnar sig åt.
På plats var även Lärlingsakademin, NYAK Studie- och karriärvägledning och Yrkeshögskolan Skåne Nordost.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Tycker du om pommes frites?

Loading ... Loading ...