Sweco får kontraktet för skånsk höghastighetsbana

Hässleholm Nio företag lämnade anbud för projekt Hässleholm-Lund.

Det som nu händer är att Sweco tillsammans med Trafikverket ska utreda lokaliseringen för järnvägen.
–  I korthet går det ut på att ta fram olika korridorer för järnvägen och värdera korridorerna utifrån en mängd faktorer. Till slut ska vi väga alternativen mot varandra och förorda den korridor som vi bedömer vara bäst, säger Kristofer Söderberg, projektledare på Trafikverket med ansvar för lokaliseringsutredningen, i ett pressmeddelande.
Utredningen börjar direkt, och ska pågå till 2022.

Den nya höghastighetsbanan ska ha en topphastighet på 320 km/h för höghastighetståg, och 250 km/h för snabba regionaltåg. Nio olika konsulter lämnade in anbud, och på torsdagen skrevs kontraktet med Sweco.
– Det är väldigt positivt att hela nio företag lämnade anbud i den här upphandlingen. Det visar på ett stort intresse för att vara med att planera den nya höghastighetsjärnvägen, säger Sara Distner, projektchef för projekt Hässleholm-Lund i pressmeddelandet.

Dagens fråga

Har du tänkt köpa biljett till Helgeåfestivalen?

Loading ... Loading ...