Annons

Michelle de Jongh har fått en flygande start

Sport • Publicerad 10 maj 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Michelle De Jongh har fått ett lyft från sin kantposition där hon är ett av Vittsjös viktigaste vapen. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Michelle De Jongh har fått ett lyft från sin kantposition där hon är ett av Vittsjös viktigaste vapen. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Vittsjö har inlett damallsvenskan på bästa sätt och överraskat många med sina sju inspelade poäng på fyra matcher och en fjärdeplats i tabellen. En av anledningarna till det är Michelle de Jongh som varit ett ständigt offensivt hot från sin kant, och hon har dessutom svarat för fyra mål.

Vad är anledningen till att du och ni börjat så bra?

Annons

– För min egen del så känner jag mig starkare nu. Ser man till laget så har vi en bra grund att stå på från förra året med elva spelare som är kvar, och vi har kunnat bygga vidare på det vi hade då. Sen måste jag säga att vi pushar varandra på varje träning, och att vi har väldigt högt i tak och kan prata om allt med varandra, säger Michelle.

Hon pekar också på att deras passningsspel har utvecklats, och att hon själv har en lite offensivare roll i år jämfört med i fjol.

– Det känns bra ute på kanten för jag behöver inte tänka lika mycket defensivt nu även om jag är med i den också. Men jag skapar fler lägen nu och kommer till fler egna lägen.

Sandra Adolfsson sa inför serien att du ”varit sjukt bra på försäsongen” och ”kommer ta ytterligare ett steg i år”, vad säger du om det?

– Hon har verkligen ”nailat” det. Nej, men det handlar om att jag kommer rätt i offensiven och tror på det jag gör. Sen om det är jag eller någon annan som gör målen spelar ingen roll, säger Michelle.

På lördag eftermiddag tar Vittsjö emot Eskilstuna United hemma på Vittsjö IP, och Michelle och hennes lagkamrater ska då visa att insatsen hemma mot Linköping (seger med 2–0) inte var någon engångsföreteelse.

– Då gjorde vi en riktigt bra match försvarsmässigt, men jag tycker att vi har en dimension till att plocka ut i anfallsspelet. Och senast mot Växjö hade vi inte det rätta lugnet som vi ska ha, det måste vi också förbättra.

Om nio dagar fyller Michelle 22 år och tre dagar innan det (16 maj) tar förbundskapten Peter Gerhardsson ut VM-truppen.

Har du funderat på att du kan komma med till VM som lite av en joker efter din starka säsongsinledning?

– Nej, jag har inga större förhoppningar om det. Jag fokuserar på klubben och tar det andra som det kommer. Alla landslagsuttagningar är en bonus, det gäller bara att göra det så bra som möjligt här i Vittsjö, säger Michelle de Jongh.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons