Handbollsspelare fast för dopning

Handboll En spelare i Handbollsligan har testat positivt för dopning, skriver Handbollsligan på sin hemsida.

Kontrollen gjordes i mars och provet visade enligt TV4 spår av kokain. Handbollsligan meddelar att spelaren, som enligt tv-kanalen är tungt landslagsmeriterad och med en lång proffskarriär bakom sig, är avstängd under utredning.

– Vi har tillsammans med Riksidrottsförbundet tydliga riktlinjer gällande antidoping och tar tydligt avstånd från allt användande av dopingklassade medel och substanser. Vi fördömer användandet och samarbetar med RF i utredningen, säger Svenska Handbollförbundets generalsekreterare Robert Wedberg och Svensk Elithandbolls vd Peter Gentzel i ett gemensamt uttalande på Handbollsligans hemsida.

Nästa steg är att spelaren ska meddela till Riksidrottsförbundets dopingkommission om han vill att B-provet ska analyseras. Om B-provet också är positivt skickar kommissionen ärendet vidare till dopingnämnden som är den första dömande instansen.

– Jag har gjort fel, det står jag för. Men så länge jag är under utredning och ärendet pågår kan jag inget annat säga än att jag är ångerfull, säger spelaren till Sportbladet.