Annons

Anja Mittag slutar i Rosengård

Sport • Publicerad 13 maj 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Det blir bara två matcher till för Anja Mittag i Rosengård innan hon lägger av. Foto: Claes Hall
Det blir bara två matcher till för Anja Mittag i Rosengård innan hon lägger av. Foto: Claes Hall

Redan i morgon tar Anja Mittag avsked av sin hemmapublik då Rosengård möter svenska mästarna Piteå. Sin allra sista match i damallsvenskan med laget blir på måndag borta mot Linköping.

– Jag är lite ledsen, men samtidigt känns det skönt, säger Anja Mittag till Sydsvenskan.

Annons

Mittag meddelade sitt beslut att hon lägger av med fotbollen när hennes kontrakt med Rosengård går ut i sommar för sina lagkamrater på söndagens träning. Då det nu stundar uppehåll för VM i Frankrike så betyder det att hon bara har två matcher kvar i karriären.

– Det var tufft. Jag var väldigt rörd och fick inte mycket sagt. Men jag hoppas det inte var en så stor överraskning, säger Mittag som i morgondagens match på Malmö IP kommer att avtackas av sin klubb.

– Jag har funderat mycket efter säsongsslutet i fjol. Jag har inte motivationen att fortsätta spela alla matcher i höst. Jag måste vara ärlig mot mig själv och laget, säger Mittag till Sydsvenskan.

Anja Mittag har haft en fantastisk karriär och vunnit allt inom damfotbollen. För sitt Tyskland har hon ett VM-guld, tre EM-guld samt ett guld och ett brons på OS. Hom har spelat hela 158 landskamper för sitt land och gjort 50 mål.

På klubblagsnivå har hon representerat Turbine Potsdam, Qbik, Paris SG, Wolfsburg och Rosengård. Med Malmö-laget har hon tre gånger blivit skytteligavinnare i damallsvenskan.

Då Mittag redan för två år sedan slutade i det tyska landslaget blir det inget VM-spel för henne i sommar. Men fotboll i någon form är det tänkt att de ska bli även i framtiden.

– Det finns en del erbjudanden inom fotbollen från Tyskland som jag ska fundera över. Jag vill stanna i fotbollen, säger Mittag.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons