Annons

Tyringe värvar Malmöback

Sport Ung och utvecklingsbar, högerfattad och med bra defensiv. Så kan Tyringes senaste nyförvärv Gabriel Jammeh beskrivas.
Sport • Publicerad 13 maj 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Efter fyra säsonger i Malmö Redhawks olika juniorlag tar 186 centimeter långe och 90 kilo tunge Gabriel Jammeh (vänster) steget upp till senior och väljer att göra det i Tyringe. Foto: Martin Siljeklint
Efter fyra säsonger i Malmö Redhawks olika juniorlag tar 186 centimeter långe och 90 kilo tunge Gabriel Jammeh (vänster) steget upp till senior och väljer att göra det i Tyringe. Foto: Martin Siljeklint

Nyförvärven till Tyringe Hockey duggar tätt, och precis som tidigare är det en ung utvecklingsbar spelare som sportchef Filip Steensbjerre skrivit kontrakt med. 20-årige Trelleborgsfödde backen Gabriel Jammeh kommer närmast från Malmö Redhawks J20.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

Annons

– Bra fysik, bra defensiv och bra skridskoåkning, sen vill jag utveckla min offensiv, säger Gabriel Jammeh som till hösten lämnar föräldrahemmet i Trelleborg för Tyringe.

Jammeh, som skrivit på ett ettårskontrakt med Tyringe, har tidigare spelat i Trelleborg och Rögle innan han kom till Malmö inför säsongen 2015.

Vad fick dig att välja Tyringe?

– Det känns som om vi har samma ambitioner, att vi vill ta nästa steg. Det här blir mitt första år som senior och det är viktigt för mig att få speltid. Jag hoppas att jag kan få en stor roll, och att flytta till Tyringe kan hjälpa mig både på och utanför isen, säger Gabriel som inte har så stor koll på Tyringe förutom att Rögles Bálint Horváth också kommer att spela där den kommande säsongen.

Värvningen av Gabriel Jammeh är framför allt något som tränaren Joakim Andersson önskat.

– Jocke har pratat väldigt gott om honom. Sen är Gabriel högerfattad vilket ger oss lite fler valmöjligheter, säger sportchef Steensbjerre.

Ni har 16 spelare i truppen just nu, hur ska det se ut när ni är färdiga?

– Målvaktssidan är klar med de två vi har nu. Sen är det meningen att vi ska ha åtta backar och 13 forwards i truppen så det är några platser kvar, säger Filip Steensbjerre.

Från den gångna säsongens trupp finns fortfarande en handfull spelare (Isac Hedlund, Thage Pettersson, Linus Ljung, Sanny Hafström och Emil Larsson) som ni inte lämnat några besked om, vad händer med dem?

– Jag kan inte lämna några besked om dem här och nu. Vi för diskussioner med dem, men samtidigt så fyller vi ju på med nyförvärv så snart måste det tas beslut, säger Filip Steensbjerre.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons