Annons

Friades för mord – kräver skadestånd

HÄSSLEHOLM/HELSINGBORG En hässleholmare som misstänkts men friats för ett uppmärksammat mord och mordförsök i Helsingborg kräver skadestånd av staten.
Hässleholm • Publicerad 14 maj 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Advokaten menar att målet ledde till omfattande medial uppmärksamhet och att 18-åringen lidit psykisk skada under de nära fem månader han suttit häktad. Trots att han friades har hotbilden mot honom ökat, vilket begränsar honom i vardagen, skriver advokaten i sitt yrkande till justitiekanslern.

Annons

Det var i januari 2018 som 18-åringen greps, efter att en 21-årig pojke mördats under en våldsam konfrontation mellan två ungdomsgäng på Gåsebäck i Helsingborg. Ytterligare en ung man, en 25-åring, fick ett flertal stickskador och fick föras till sjukhus.

[contentcards url="https://www.nsk.se/2019/04/03/frikanns-for-mord-i-gangkonflikt/" one_line="true"]

18-åringen erkände en mindre del av knivvåldet mot offrens ben men invände att det skett under en situation med pistolhot och att han därför hade rätt till nödvärn.

18-åringen dömdes 2018 för en annan våldsam händelse, där han enligt Helsingborgs Dagblad skadade två jämngamla nära Nicolaiskolan i ett stort bråk med knivar.

Kristina HöjendalSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons