Annons

Byafest stärker sammanhållningen

Osby • Publicerad 15 maj 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Arrangörerna vill med dagen stärka sammanhållningen i byn och ha med lite av varje i utbudet så att det ska passa så många som möjligt, men det blir mycket aktiviteter för barn.

Byadagen börjar klockan 10 och på förmiddagen blir det fotbollsmatcher med Trebys barn- och ungdomslag som möter lag från bland annat Wä, Finja och Sibbhult.

Annons

Klockan 13 underhåller Osbyduon Tuta & kör. Kort därefter leder Friskis & Svettis ett litet familjejympapass.

Gruppen Revelation, som består av Natalie Egonsson och Patricia Bengtsson, går på scenen klockan 14. De spelar sköna covers.

Därefter blir det buskis med Julle & Sedalia, ett omaka par från Göingebygden. Ett gäng från Medborgarskolan i Osby bjuder på dansuppvisning och dagen avslutas med korvätartävling,

Parallellt kan man besöka Trebys loppis, Kättingfabriken som ligger mitt i byn och boulebanan vid Lindvallen. Stall Stingson är på plats och de har häst och vagn med sig och bjuder på gratis åktur. Även polisen Rolf Paimensalo är på plats,

Ansiktsmålning, knallar, konstutställning med mera står dessutom på programmet, som presenteras utförligt med alla aktuella tider på facebook, Killebergs byadag.

Framåt kvällen blir det en medlemsfest för Treby IFs medlemmar med uppträdande av bandet Magpie och ett band med medlemmar från Osby, Markaryd och Stoby, som spelar rock-covers.

Vad ser du mest fram emot, Cina Bjursgård?

– Att få träffa alla härliga människor. Jag hoppas det kommer mycket folk,

Vilken är din roll på byadagen?

– Vi är sex personer som bildar kärnan i arbetet med byadagen, sedan tar vi hjälp av alla som ställer upp frivilligt. 39 personer jobbar till exempel i kiosken, det är mest föräldrar, och vi är så tacksamma för all hjälp.

Annons

Alla aktiviteter under dagen är gratis.

bild 1/2
Stall Stingson bjuder på åktur med häst och vagn i Killeberg på lördag. FOTO: PRIVAT
Julle och Sedalia uppträder på byadagen. FOTO: PRIVAT
Stall Stingson bjuder på åktur med häst och vagn i Killeberg på lördag. FOTO: PRIVAT
Julle och Sedalia uppträder på byadagen. FOTO: PRIVAT
Susanne GäreSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons