En helt omkastad demokrati

Som många andra så satte även jag kaffet i vrångstrupen, när man läser den horribla nyheten att nu kommer skatten att höjas i Hässleholms kommun. Detta på grund av år av vanstyre med socialdemokraterna i spetsen.
Jag är helt övertygad om att om detta hade aviserats redan när folk hade en möjlighet att påverka det, det vill säga vid valet så hade det nuvarande styret aldrig kommit till makten.
Varför hålla så kallade demokratiska val där olika partier framför sina speciella företräden gentemot medborgarna, sen när makten är vunnen genomför man samma strategi som man har klankat ner sina motståndare för att totalt misslyckades med igen.

Detta måste man ha kommit på när syretillförseln till hjärnan var mycket begränsad eller än värre obefintlig. Den röda tråden i detta kan bara bli en. Det enda som ligger en sann politiker varmt om hjärtat är det egna arvodet, politiska principer och grundvalar i all ära men allt annat än arvodet är flyktigt som ett ögonblick. Med detta sagt så bör man ej bli överraskad när en toppkandidat på en före detta V lista dyker upp på en SD affisch.
Den typen av demokrati som vi omger oss med i detta landet kan endast jämföras med en före detta kommuniststats.
Du har rätt att välja, men tro inte att du har möjlighet att påverka.
I vår kommun liksom många andras har valet inget som helst med utfallet av genomförd politik. Återigen kan slumpgeneratorn framhållas som ett fullgott ekonomi alternativ
Om jag hade representerat Moderaterna och medverkat till denna skattehöjning så hade jag undvikit ögonkontakt med mina före detta väljare.
Jag säger före detta för det kan väl inte finnas Moderater som finner detta naturligt och därmed förlåtligt.

Snacka om att välja minsta motståndets lag och genomföra sann socialistisk kärnpolitik istället för att visa kreativitet och handlingskraft. Sverige har i sanning blivit ett löjeväckande exempel på hur demokrati inte skall fungera. Patetiskt.
Bjärnumsbo

Dagens fråga

Brukar du spela kort?

Loading ... Loading ...