Det ska vara kul att springa. Och kul verkade det femtiotal personer som sprang under onsdagen. Foto: Helén Fingalsson
Johan Gannby sprang i mål på lätta ben.
Anna Gunnarsson kom först i mål bland tjejerna.

Löpare som kommer in i fritt flow

Hässleholm Under onsdagskvällen begav sig ett 50-tal löpare ut i ett lustfyllt lopp på Hässleholmsgården.

Tanken med Freeflow är att den idrott man utövar ska var lustfylld och att man ska kunna göra det tillsammans. Det innebär inte bara att man ska prestera utan att alla ska kunna vara med på sina egna villkor.
Under onsdagen sprang cirka 50 personer det man benämner Freeflow park run, en fem kilometer lång runda som gick runt Hässleholmsgården och ut på löparslingan.
Förutom rundan på Hässleholmsgården kommer ett lopp att arrangeras i juni vid Galgbacken i Hässleholm. Därefter blir det ett stadslopp i augusti och ett lopp i mörker i månadsskiftet oktober/november.

Den här kvällen var några snabba i mål på femkilometersrundan medan några passade på att bara gå. Huvudsaken är att man rör sig och umgås.
Förutom löpning finns Freeflow i Hässleholm även när det gäller styrka, basket och triathlon. Sedan finns det även Freeflow för barn.
Elin Olsson och Eleonor Örn som står och hejar på dem som springer i mål berättar att man brukar träffas ett par gånger i veckan då man springer 2,5 kilometer och uppåt. Medlemsavgiften är också låg just med tanken på att alla ska kunna vara med.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Har du badat mycket i sommar?

Loading ... Loading ...