Unga debatterar EU i aulan

Hässleholm

Ett par dagar innan valet till EU-parlamentet, onsdagen 22 maj, arrangerar Studiefrämjandet ihop med Europa Direkt, en valdebatt i aulan på Norra Station i Hässleholm.
Debattörerna är representanter från de lokala ungdomsförbunden. Samtliga partier som bjudits in (riksdagspartierna) har tackat ja till att skicka representanter, men då alla inte har lokalförening kommer några av deltagarna från de regionala eller närliggande förbunden.
Moderator för debatten är Michal Gieda – president i Utrikespolitiska föreningen i Lund.
Med debatten vill vi belysa det engagemang och den kunskap som unga politiskt aktiva besitter, samtidigt som vi hoppas att det kan inspirera fler att bli politiskt aktiva. Vi ser det även som en nyttig erfarenhet för de blivande politikerna, säger Patrik Nilsson på Studiefrämjandet.
Kvällen inleds klockan 18 med att representanter från europakontoret håller en kort föreläsning om EU. Klockan 18.30 börjar sedan debatten.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Har du haft många smeknamn?

Loading ... Loading ...