Annons

Döms till ny skyddstillsyn

HÄSSLEHOLM En man i 25-årsåldern hade 74,6 gram cannabisharts och 18,24 gram cannabis i sin lägenhet i en mindre ort i Hässleholms kommun.
Hässleholm • Publicerad 16 maj 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

En man i 25-årsåldern hade 74,6 gram cannabisharts och 18,24 gram cannabis i sin lägenhet i en mindre ort i Hässleholms kommun. Trots att han i oktober 2017 dömdes till skyddstillsyn för grov stöld och fortfarande var under skyddstillsyn för detta brott när narkotikan upptäcktes, så får han ny skyddstillsyn som påföljd.

Straffvärdet för det nya brottet motsvarar en månads fängelse, och en enig rätt resonerar om att ett sådant straff skulle göra mer skada än nytta eftersom mannen nyligen fått en praktikplats på ett företag som vill anställa honom.

Mannen ska dock också genomgå åtgärder mot narkotikamissbruk, samt underkasta sig de drogtester som frivården finner lämpliga.

Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons