Döms till ny skyddstillsyn

HÄSSLEHOLM

En man i 25-årsåldern hade 74,6 gram cannabisharts och 18,24 gram cannabis i sin lägenhet i en mindre ort i Hässleholms kommun. Trots att han i oktober 2017 dömdes till skyddstillsyn för grov stöld och fortfarande var under skyddstillsyn för detta brott när narkotikan upptäcktes, så får han ny skyddstillsyn som påföljd.
Straffvärdet för det nya brottet motsvarar en månads fängelse, och en enig rätt resonerar om att ett sådant straff skulle göra mer skada än nytta eftersom mannen nyligen fått en praktikplats på ett företag som vill anställa honom.
Mannen ska dock också genomgå åtgärder mot narkotikamissbruk, samt underkasta sig de drogtester som frivården finner lämpliga.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Har du badat mycket i sommar?

Loading ... Loading ...