Queer, en tribute till gruppen Queen.Foto: rockthenightfestival

I helgen rockar Stortorget för fullt

Hässleholm I morgon lördag arrangeras åter en Rock The Night Festival. Denna gång med fem olika klassiska rock- och hårdrockband, och på Stortorget till skillnad från förra året då platsen var Hässleholmsgården.

Arrangören Viktor Johansson berättar att man får ta in 2 000 personer på torget, och att man redan börjar närma sig den siffran. Redan under torsdagen påbörjades bygget av festområdet.
– Klockan tre på lördag börjar insläppet till torgområdet där festen ska vara, förklarar Viktor som hoppas att det ska bli en riktig folkfest och menar att Stortorget är till fördel eftersom det ligger nära järnvägsstationen, stadens knutpunkt.

Rock The Night Festival har sin nisch inom rockmusik från 70-80-talet, och är en renodlad tribute-festival. Vissa av banden gör rena hyllningar, medan vissa går all in med kostym, attribut och rekvisita. Allt för att återskapa originalen så likt som möjligt.

Banden som kommer är:
p Queer – tribute till Queen. Bandet startade 1999 och har genom åren gjort uppåt 150 spelningar runt om i Norden. År 2006 vann Queer Tribute Rockklassikers Battle of the Tribute Bands, i finalen på Sweden Rock Festival.
p Made in Iron – tribute till Iron Maiden. Det svenska tributebandet ”Made in Iron” fokuserar på Iron Maidens så kallade klassiska era, och är mycket dedikerade och professionella i sin hyllning.
p Destructed Appetite – tribute till Guns n´ Roses. Destructed Appetite är ett nybildat tribute-band till Guns N´Roses, som bildades på Gotland 2017. De fokuserar på samtliga låtar från Appetite for Destruction albumet, samt de mest kända och uppskattade låtarna från Lies och Use your Illusion.
p Snakebite – tribute till Whitesnake. Snakebite är ett tributeband som hyllar något av det allra heligaste inom den brittiska hårdrockstraditionen, Whitesnake. Bandet drogs i sin första skepnad igång redan 1994 och har genom åren utvecklat såväl repertoar som sättning. Bandet härrör från nordvästra Skåne med Helsingborg som bas.
p Just Lizzy – tribute till Thin Lizzy. Gruppen skapades ur resterna av Tunna Liza, som under 20 års tid troget fört Thin Lizzy-traditionen vidare. Har rykte om att vara ett av norra Europas absolut bästa Thin Lizzy tribute band.
Musiken inleds klockan 16 och pågår till midnatt.
– Just nu känns det toppen och jag hoppas att det blir bra väder under lördagskvällen, avslutar Viktor.
Mer information: www.rockthenightfestival.com

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Tycker du om pommes frites?

Loading ... Loading ...