Annons

”Nya” Lunnom bas för 60 anställda

LUNNOM ”Nya” Lunnom invigdes på onsdagen. Ny tvätthall, nya verkstadsbyggnader och förråd, nya och uppfräschade personalutrymmen och nya och större parkeringsplats har byggts och Lunnom är nu basen för runt 60 anställda – plus daglig verksamhet.
Östra Göinge • Publicerad 16 maj 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Patric Åberg (M) invigde ”nya” Lunnom på onsdagen. 		                 Foto: Peter Paulsson
Patric Åberg (M) invigde ”nya” Lunnom på onsdagen. Foto: Peter Paulsson

Skåne Blekinges Vattentjänst, kommunala bostadsbolaget Göingehem och kommunens fastighets/gata- och parkavdelning håller till på Lunnom (tillsammans med daglig verksamhet) och från kommunens sida ser man flera samordningsvinster med att har verksamheterna i ”nya” Lunnom.

– Vi får ett ökat kompetensutbyte och samutnyttjandet av både lokaler, utrustning och maskiner gör att vi i förlängningen sparar pengar för våra kommuninvånare, säger Damir Ibrahimovic, fastighetschef på Östra Göinge kommun.

Annons

Dessutom frigör de nya lokalerna fastigheter på andra håll i kommunen, fastigheter som kan nyttjas på andra sätt.

Exempelvis planerar Göingehem att bygga fem nya bostäder på fastigheter som nu ”blir över” när allt samlas i Lunnom.

Fastighetsingenjör Mikael Hansson berättar att energiförbrukningen också kommer att minska i och med ombyggnaden.

Initialt blir energiförbrukningen inte högre än tidigare trots kraftigt utökade ytor och på sikt är tanken att Lunnom ska sluka mindre energi än tidigare.

Under onsdagens invigning bjöds besökarna på en rundvandring på området innan Patric Åberg (M), kommunstyrelsens ordförande, klippte bandet och förklarade området invigt.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons