HIF nära en poäng trots en man mindre

Hässleholm • Publicerad 17 maj 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

HIF kom till start utan Viktor Christiansson och Amen Chehade. Viktor var som bekant avstängd efter utvisningen i derbyt mot IFK. Amen fick en smäll på axeln i samma match och saknades av den anledningen. Dessutom började Emil Szymanski på bänken.

Den första halvleken blev något av en mardröm för hemmalaget på ett regnigt Österås. Redan i den tredje minuten gjorde Berga 1–0. De fick frispark strax utanför straffområdet. Oskar Engström slog den i stolpen men bollen gick via HIF-målvakten Adam Larssons rygg in i mål.

Minuten efter lämnade Otto Nilsson banan skadad vilket betydde division 2-debut för ersättaren Albin Andersson.

Trots motgångarna gjorde HIF en tapper andra halvlek. De satte upp Burim Rexhepi på Wedenells plats i kedjan och skapade flera vassa kvitteringschanser.

bild 1/2
Joel Wedenell, till vänster reagerar på det röda kortet.FOTO: STEFAN SANDSTRÖM
Burim Rexhepi flyttades upp i anfallet under den andra halvleken. I slutminuten fick han ett bra läge för ett kvitteringsmål men fick inte rätt träff på bollen.FOTO: STEFAN SANDSTRÖM
Fakta:

Hässleholms IF: Adam Larsson – Oscar Widmark, William Andersson, Anton Branting, Liridon Ahmeti (75) – Otto Nilsson (37), Gustaf Winroth, Burim Rexhepi – Arber Sabani (75), Joel Wedenell, Tim Ströbeck.

Ersättare: Emil Szymanski (75), Florent Stagova, Gazmend Xhemajli (75), Albin Andersson (37), Malte Nilsson, Ludvig Pernetun, Oscar Jensen (mv).