Annons

Brinnande olja fick Stoffe att ge upp

Hässleholm • Publicerad 19 maj 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Stoffe Nilsson har fått en motig start på rallyåret.
FOTO: STEFAN SANDSTRÖM
Stoffe Nilsson har fått en motig start på rallyåret. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM

Det har inte blivit många minuter för Hässleholms Motorklubbs Stoffe Nilsson i årets upplaga av Sydsvenska Rallycupen. I premiären råkade han ut för en olycka då hans Subaru blev ostyrbar efter att kört på en sten vilket fick till följd att han for rakt in i ett träd.

Annons

– När vi kom i mål kom det ut blå rök ur avgasröret och det brann i motorutrymmet. Vi kom fram till att det var oljan som tagit fyr. Den rann ut någonstans men vi kunde inte lokalisera var. Då det dessutom var serviceförbud mellan den första och andra sträckan så var det bara att ge upp, säger Stoffe.

HLMK-föraren ska nu lokalisera var oljan rinner ut. Han tänker vara tillbaka med sin Subaru på hemmaplan i Vinslöv då Temahallen Cup avgörs i mitten av juni.

Johan Green blev bäste HLMK-åkare då han var tia i en Toyota. Johannes Haraldsson kom 16:e i en bil av samma märke medan Ingvar Andersson blev 21:a i en Subaru.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons