Annons

Stolpen stoppade Vittsjö från tre nya poäng

fotboll Vittsjös nolla över insläppta mål på hemmaplan är intakt även efter mötet med fjolårets SM-guldmedaljörer Piteå. Och det var endast stolpen som stoppade Vittsjö från att kunna gå till VM-vila som ensam ledare av damallsvenskan.
Hässleholm • Publicerad 19 maj 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Inför säsongen var det ingen av de så kallade experterna som hade tippat att Vittsjö skulle vara med i toppen av serien, men efter sju omgångar har de bevisat att de hör hemma på den övre halvan. Ett bevis på det var om inte annat att de regerande mästarna Piteå fick vända norrut med endast en poäng, och var dessutom mycket nöjda med det.

Annons

Tror du att Vittsjö kommer att vara med i toppen hela vägen till att SM-guldet ska delas ut?

Vittsjö däremot hade nästan en handfull riktigt bra chanser som med lite tur och i något fall lite mer skicklighet hade resulterat i mål.

– Jag tycker vi skapar tillräckligt mycket för att göra ett mål, men samtidigt ska man komma ihåg att det är de regerande mästarna vi möter, säger Vittsjötränaren Thomas Mårtensson som var mycket nöjd med det hans lag presterade.

Annons

Till det kunde Mårtensson lagt till fyrbackslinjen som höll Piteås tremannaanfall med VM-uttagna Madelen Janogy i spetsen i strama tyglar. Faktum är att Piteåtrion inte kom till något riktigt farligt avslut under 90 minuter.

För nu väntar ett två månader långt VM-uppehåll innan Vittsjös nästa match som blir en seriefinal hemma mot Göteborg den 21 juli.

bild 1/5
Nellie Persson.
Ebba Hed i mitten samt Cecilia Edlund och Nina Jakobsson t.h. Vittsjö GIK mot Piteå IF DFF. Foto: Stefan Sandström
Piteås VM-spelare Madelen Janogy kom ingenstans mot CJ Bott och Vittsjöförsvaret. Foto: Stefan Sandström
Piteås Ronja Aronsson rensar undan bollen, som precis tagit insidan av stolpen och dansat på mållinjen. framför fötterna på en framstormande Michelle De Jongh. Foto: Stefan Sandström
Vittsjös försvarschef Sandra Adolfsson är stark och säker i luftrummet.   Foto: Stefan Sandström
Nellie Persson.
Ebba Hed i mitten samt Cecilia Edlund och Nina Jakobsson t.h. Vittsjö GIK mot Piteå IF DFF. Foto: Stefan Sandström
Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons