Annons

Fem åtalas för inblandning i valprån

Hässleholm Fem personer åtalas för inblandning i det grova rån då sex golden retrievervalpar stals från en kennelägare i Önnestad i januari. Förutom de två män som åtalas för grovt rån, och som suttit häktade sedan mitten av februari, åtalas en kvinna för medhjälp till grovt rån och ytterligare två kvinnor för häleri.
Hässleholm • Publicerad 20 maj 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Enligt åtalet överföll männen, en 27-åring från Sjöbo och en 34-åring från Göteborg, kennelägaren i hennes bostad, sprejade henne i ansiktet med färg, slog henne i huvudet, band henne till händer och fötter med silvertejp och tog sex hundvalpar, värda drygt 85 000 kronor. De lämnade sedan kennelägaren liggande, tillfälligt förblindad, med blödande sår i huvudet och en fraktur på ena foten.

Brottet ska, enligt åtalet, bedömas som grovt då de visat synnerlig råhet genom sitt tillvägagångssätt.

Annons

Den 23-åriga kvinnan som åtalas för medhjälp till rån åkte bland annat och lämnade drivmedel till de två männen, när bensinen tog slut i deras fordon på väg till brottsplatsen. Hon har även tillhandahållit dokument och vilka uppgifter som ska framgå i dessa när man säljer valpar, lagt ut en annons på Blocket och även levererat stulna valpar till sina nya ägare.

De två kvinnor som åtalas för häleri är en 31-åring från Hörby, som tillåtit de två männen att förvara valparna i hennes lägenhet dagarna efter rånet, och en 56-åring från Sjöbotrakten, som tog emot en valparna i slutet av januari trots att hon borde insett att den varit stulen.

Texten uppdateras ...

Pernilla EkdahlSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons