HTS-rättegång startar måndag

HÄSSLEHOLM Rättegången mot den 21-åring som misstänks för sprängningen på Hässleholms tekniska skola inleds på måndag.
Plats på åhörarläktaren tilldelas i turordning till dem som kommer till förhandlingen.

Det hör inte till vanligheterna att Hässleholms tingsrätt skickar ut pressmeddelanden inför rättegångar. Men sprängningen på HTS hör å andra sidan inte till de vanliga målen som behandlas där.

Rättegången kommer att inledas på måndag den 27 maj, och då kommer brotten begångna på skolan behandlas. På fredagen samma vecka fortsätter och avslutas rättegången med en genomgång av den misstänkte 21-åringens personliga förhållanden, och slutplädering. Samma dag kommer det också åtalspunkten om barnpornografibrott mot mannen att handläggas.
”Det brottet kommer i vissa delar att behandlas inom stängda dörrar. I övrigt kommer förhandlingen sannolikt att till övervägande del vara offentlig”, skriver Hässleholms tingsrätt i sitt pressmeddelande.
Båda dagarna inleds förhandlingarna klockan 9 och beräknas hålla på till 16.

Tingsrätten påminner om de ordningsregler som gäller i rättssalen. Det får inte filmas eller fotograferas i rättssalen, och elektronisk utrustning hos åhörarna som kan störa ordningen ska vara avstängd och undanstoppad.
Rätten informerar också om att det finns 43 platser i rättssalen, där vissa är reserverade för media och anhöriga.
”Plats tilldelas dem som för varje förhandlingsdag först anmäler intresse. Intresseanmälan måste ske på plats och då på den förhandlingsdag som man önskar närvara. Personlig anmälan kan ske från kl. 08.00 då tingsrätten öppnar”, skriver Hässleholms tingsrätt.

Dagens fråga

Har du varit utomlands på semestern?

Loading ... Loading ...