Annons

Unga mopedhotare dömda

HÄSSLEHOLM Med målsägandens filminspelning av hur de båda pojkarna körde sina mopeder i hembygdsparken hade kammaråklagare Helena Fredriksson ett svårligen bortförklarat bevis på sin sida.
Hässleholm • Publicerad 22 maj 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Med målsägandens filminspelning av hur de båda pojkarna körde sina mopeder i hembygdsparken hade kammaråklagare Helena Fredriksson ett svårligen bortförklarat bevis på sin sida. Särskilt med tanke på att de hot som en av pojkarna uttalade om att köra på den filmande kvinnan också hördes i klippet.

Tingsrätten dömde den 15-årige pojke som bara varit med och kört i hembygdsparken till 30 dagsböter à 50 kronor för vårdslöshet i trafik. Hans jämnårige kamrat som kört och hotat, samt ett halvår senare kört bil olovligt, fick 50 timmars ungdomstjänst som påföljd. Dessutom ska han och hans båda vårdnadshavare solidariskt betala skadestånd på 5 000 kronor till den hotade kvinnan, jämfört med de 12 000 som kvinnan yrkat på.

Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons