Nils Gustén är recitatör och framför Gullbergs texter, Tor Lind och Emma Silver står för de sångliga solistinslagen. Foto: John Honk
Tor Lind står för sångliga solistinslag... Foto: Pressbild Malmö Opera
... tillsammans med Emma Silver. Foto: Privat

Avslutar värv med ”Förklädd Gud”

Hässleholm Birgitta Roslund avslutar efter drygt tre decennier sitt värv i Hässleholms kyrka med Förklädd Gud med musik av Lars-Erik Larsson och text av Hjalmar Gullberg.

Med sin idylliska Pastoralsvit för orkester och sviten Förklädd gud med text av Hjalmar Gullberg blev Lars-Erik Larsson en del av den svenska folksjälen.
Förklädd gud uruppfördes den 1 april 1940, mitt under brinnande världskrig. Tyskland hade intagit Polen och skulle bara en kort tid senare inta Norge och Danmark.
Ändå handlar Hjalmar Gullbergs text om medmänsklighet, hopp och människans okränkbarhet.

I en orolig värld är den förunderligt ljusa Förklädd gud mer aktuell än någonsin. Förklädd gud skulle spelas upp som ett försvar för kärlekens möjlighet i en ond tid.
Birgitta Roslund och Hässleholms kyrkas vocalensemble tar sig an stycket för 6:e gången.
Denna gång med Nils Gustén som recitatör. Nils är operasångare och har framträtt på flera operascener. I sommar gör han titelrollen i Figaros bröllop på Läckö slott.
Barytonsolist är Tor Lind som samarbetat med kören tidigare. Senast i Juloratoriet i Hässleholms kyrka.

Sopransolist är Emma Silver som skolats under Birgittas ledning sedan barnsben och som nu är körsångare och solist i Hässleholms kyrkas vocalensemble.
Orkestern är sammansatt av professionella musiker från bland annat symfoniorkestrar i Köpenhamn, Malmö, Helsingborg och Göteborg samt Marinens musikkår med flera.
Konserten äger rum den 25 maj i Hässleholms kyrka kl 17.

Utöver Förklädd Gud sjunger kören några stycken av bl a Felix Mendelssohn, David Wikander och Benny Andersson.

Dagens fråga

Drabbades du av torsdagens stora strömavbrott?

Loading ... Loading ...