Hävdar dubbelgångare – döms

Östra Göinge

En man i 40-årsåldern döms av till dagsböter av Kristianstads tingsrätt för två fall av olovlig körning. Han döms mot sitt nekande.
Första tillfället mannen stoppades av polis var i slutet av april ifjol. Då observerade en polispatrull när han körde bil i Glimåkra. Efter att ha slagit på registreringsnumret valde de att stoppa honom eftersom han saknade körkort. Därefter pratade poliserna med mannen och fotograferade honom innan de lämnade platsen. I efterhand har mannen uppgett att det inte var han som körde bilen, utan en person som är väldigt lik honom till utseendet och som försvann från platsen innan polisen hann fram.
Mannen stoppades återigen i augusti 2018, den här gången i Broby. Även här pratade han med poliserna som stoppade honom och blev fotograferad. I det fallet har mannen uppgett att han inte alls kört, utan att bilen stått parkerad på platsen i två dagar.
Tingsrätten väljer att bedöma mannens förklaringar som ”inte trovärdiga” och lyfter istället fram vittnesmålen från poliserna som sett mannen köra bilen och sedan fotograferat honom. Därför döms han för olovlig körning till 40 dagsböter om sammanlagt 2 000 kronor.