Annons

Vandring bland kulturminnen

simontorp Anders Blidberg berättar om skogen och bronsåldern på lördag den 25 maj klockan 10.00 i Simontorp. Då tar han med intresserade på vandring bland kulturlämningar.
Osby • Publicerad 23 maj 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Anders Blidbergs släkt har ägt och brukat Simontorp i drygt 200 år.

Idag är större delen av Simontorp Östergårds mark skog. Där bedrivs ett småskaligt blädningsskogsbruk, i största möjliga utsträckning i egen regi.

Annons

– För oss är det viktigt att miljön skall må bra och att även skogens kulturarv skall bevaras och göras tillgängligt, säger Anders Blidberg.

Gården har aldrig varit helt avskogad, men det fanns en tid när kossorna strövade fritt i skogen, det låg ängslador längs ån och torpstugor lite varstans i skogen. Under vandringen på lördag ges möjlighet att lära känna ett annat skogslandskap, som idag ofta är bortglömt och försvunnet.

Anders Blidberg berättar också om det forskningsprojekt som pågår i skogen och han visar även bronsåldersgraven som finns på markerna. Där bodde det människor för 3000 år sedan.

Samling sker vid Simontorps såg.

Susanne GäreSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons