Annons

Får böta för falskt körkort

HÄSSLEHOLM Under en semesterresa blev kvinnan, som bor i Hässleholm, erbjuden ett grekiskt körkort för bara 3 000 kronor av en man hon mötte.
Hässleholm • Publicerad 24 maj 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Under en semesterresa blev kvinnan, som bor i Hässleholm, erbjuden ett grekiskt körkort för bara 3 000 kronor av en man hon mötte. Enligt honom skulle körkortet vara giltigt i hela Europa.

Efter att ha kört en halvtimme med mannen, överlämnat ett foto av sig själv och betalat fick hon två dagar senare körkortet i sin hand.

Annons

Väl hemma i Sverige igen skickade hon in det grekiska körkortet till Transportstyrelsen med en begäran om att det skulle bytas till ett svenskt.

Kvinnan har nu dömts till villkorlig dom och 2 000 kronor i dagsböter för brukande av falsk urkund.

I sitt domslut konstaterar Hässleholms tingsrätt att kvinnan borde ha förstått att körkortet hon fick, utan att avlägga något teoriprov, inte var äkta. Därmed har hon, anser tingsrätten, avsiktligt åberopat en falsk handling.

Pernilla EkdahlSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons