Knapp hemmaförlust för IFK Hässleholm

Sport • Publicerad 24 maj 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Publiken på Österås IP fick inledningsvis se 15 händelserika minuter. IFK började med att anfalla direkt då skyttekungen Mike Andrew hade ett skott i matchens första minut som inte gästernas målvakt Oscar Ekman kunde hålla.

Men det var Asarum som gjorde första målet då Axel Andersson slog på ett lobbskott från 20 meter som gick över Alexander Nilsson i hemmamålet. Några minuter senare kunde det även blivit 2–0 på ett farligt skott av Otto Eriksson.

I den nionde minuten kom matchens prestation. Patrick Osiako frispelade Mike Andrews som retfullt enkelt lobbade bollen över målvakten, sprang förbi honom och lade den i öppet mål.

Men glädjen skulle inte bli långvarig då Asarum gjorde 2-1 efter en kvart. Ottor Eriksson slog en hörna som Henrik Fribrock kunde styra i mål.

Efter 20 minuter tvingades hemmalaget till ett byte då Mattias Jönsson gick ut på grund av en lårskada.

IFK hade det mesta av spelet i den andra halvleken. Tre minuter in på den andra halvleken blev Mike Andrews fälld. Han tog själv frisparken som Ekman i Asarumsmålet med viss möda lyckades tippa till hörna. Någon minut senare hade Andrews ett nytt skott som dock gick utanför.

– Tyvärr så är spelarna mer intresserade av att bygga trianglar ute plan än att gå in och straffar motståndarna i boxen, säger Jonas Jönsson.

I den 63:e minuten gjorde IFK ett dubbelbyte. Victor Holmberg och Theo Ekström gick ut medan Mohammed Hamdan och Lucas Johnsson kom in. Den sistnämnde gjorde comeback efter att varit borta i fem veckor efter en knäskada.

En kvart för slutet gick Egzon Ademi ut skadad och minuten efter kunde Asarum avgöra matchen genom att göra 3–1. Johannes Hedén Hultgren slog ett inlägg som gick via en IFK-back in bakom en chanslös Alexander Nilsson.

Mike Andrews gav dock IFK lite hopp i slutet med sitt 2–3-mål efter ett inlägg av Philip Bengtsson.

– Vi får sluta med att släppa in enkla mål och bli mer resoluta i vårt spel, menar Jönsson.

– Skönt att vi har en ny match redan på torsdag.

IFK Hässleholm: Alexander Nilsson – Isak Orajärvi, Egzon Ademi (77), Isak Olsson – Victor Holmberg (63), Patrick Osiako, Mattias Jönsson (21), Philip Bengtsson – Ikose Abelto, Mike Andrew, Theo Ekström (63).

Ersättare: Carl Lundahl Persson (mv), Lucas Johnsson (63), Derrick Dixon (77), Carl Mujaguzi (21), Mustafa Owaid, Mohammed Hamdan (63).

bild 1/2
Victor Holmberg gjorde hemmadebut för IFK Hässleholm mot Asarum. FOTO: Stefan Sandström
Mike Andrews fortsatte att visa sin farlighet i hemmamatchen mot Asarum. Med sina två mål mot Blekingelaget är han nu uppe i nio mål och utökade därmed sin ledning i skytteligan. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM