Annons

Ronny Persson slutar som tränare i BK Ore

Sport • Publicerad 24 maj 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Efter sju år lämnar Persson Ore. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM
Efter sju år lämnar Persson Ore. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM

Ronny Persson har sedan 2012 varit brottningstränare i BK Ore. Efter sju år ser det ut att han gjort sitt i Vinslövsklubben.

– Jag tar just nu ett break då jobb och annat tar mycket tid. Men jag har inte stängt några dörrar och har inte några andra uppdrag inom brottningen, säger Persson som under alla år pendlat från bostaden i Åstorp.

Annons

– Jag har en del att göra under sommaren och sedan får vi se hur det blir med brottningen i höst. Jag har i varje fall inget planerat inför framtiden.

Träningen i Ore sköts för tillfället av Jonas Abrahamsson, Viktor Karlsson och Anton Olsson.

– Vi har tagit över efter Ronny och kör med ungefär samma upplägg, säger Anton Olsson.

– Men vi hoppas fortfarande på att Ronny ändrar sig och kommer tillbaka. Vi har ett jätteförtroende för honom som tränare.

Anton menar att Ronny Persson betytt mycket för hans utveckling som brottare.

– Jag har tagit stora kliv sedan han kom till klubben och har haft stora framgångar sedan dess.

– En annan bra sak med Ronny är att han alltid velat att vi ska gå tränarutbildningar. Det är väldigt nyttigt att även se det från det hållet.

Anton har hand om en av veckans träningar. Men han erkänner att det kan vara knepigt att träna andra samtidigt som man själv tränar.

– Det är inte det lättaste då man måste ha koll på de andras teknik. Men det är ju ingen som står bredvid mig och ser vad jag gör för fel.

– Jag tycker det är kul och intressant att träna andra. Det går dock inte att ha det så här i längden så styrelsen måste ordna en ny tränare.

Annons

För Anton Olsson ser sommaren ut att bli tävlingsfri.

– Det lär väl bli så om jag inte blir uttagen till U23-VM. Men det är inte så stora chanser då jag inte kom med till U23-EM. Det känns allt lite konstigt då jag med min andraplats på SM placerade mig bättre än de som kom med i EM-truppen.

– Men det är bara att köra vidare och inte lägga så stor vikt vid det.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons