Ekström förde Osby till segern

Sport • Publicerad 25 maj 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Efter två raka 1-4-förluster åkte IFK Osby ner till Janstorp i jakten på en seger. I en tajt match kunde Osby också knipa alla tre poängen och skapa sig lite andrum till det nedre kvalstrecket.

– Det var skönt efter två tunga förluster. Vi behövde verkligen denna segern och att hålla nollan, säger Osbytränaren Mattias Nilsson.

Osby inledde matchen bäst och redan efter sju minuters spel kunde Albin Ekström spräcka nollan på Kämpavallen.

– Albin gör en fantastisk prestation vid förstamålet. Han gör en gubbe, sen tunnlar han en, viker in och tar ett vänsteravslut i bortre. Otagbart.

Hemmalaget växte dock in i matchen och hann med att ha två bollar i ribban, plus att Kristoffer Blom tvingades till en jätteräddning, innan halvtidsvilan. Istället för ett kvitteringsmål kunde sedan Albin Ekström punktera matchen från elva meter, med 2-0 i den 48:e minuten.

Janstorp förmådde därefter inte att skapa några riktigt vassa målchanser och IFK Osby kunde åka hem med alla poängen.

– Det är en riktig kämpaseger det här. Det är ingen direkt fin fotboll men vi kämpade, slet och fick våra tre poäng.

Ett extra plus i Osbylaget går till tvåmålsskytten Albin Ekström och lagkaptenen Benjamin Persson, som var vitala för segern.