Annons

Röke räckte inte till mot serieledaren

Sport • Publicerad 26 maj 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Söndagseftermiddagen bjöd på ett riktigt toppmöte i division 2 sydvästra götaland, då seriens två enda obesegrade lag ställdes mot varandra på Röke IP. Trots att Röke IF hade en 1-0-ledning fram till den 63:e minuten slutade det hela dock i säsongens första förlust. Serieledande Laholms FK lyckades vända på steken och kunde åka hem till Halland med en 3-1-seger i bagaget.

– Vi var ändå beredda på att de kommer lyfta sig i andra halvlek. För de var bleka i första, eller så gjorde vi dem dåliga, men jag vet inte... Det kändes som att vi var kvar i omklädningsrummet, säger Röketränaren Julius Sjödahl.

Annons

Laholm kom till Röke med sju vinster på de sju inledande matcherna, men den första halvleken dominerades trots det av Röke. I den 36:e minuten nådde en skarv fram till Anna Kjerstensson som enkelt kunde lägga in 1-0 för hemmalaget. Dessförinnan hade Röke dessutom haft gott om chanser att ta ledningen på, via såväl fasta situationer som i det öppna spelet.

– Jag tycker vi gör en jättebra första halvlek, där vi trycker ner dem och spelar som vi ska. Tror vi har 10 eller 11-1 i hörnor och är på deras planhalva, säger Sjödahl.

Det skiftande vädret gjorde att planen var regntung och gång på gång halkade spelare, vilket öppnade upp för lägen. Någonting som Röke också såg ut att gynnas av - då Laholms mittback gick omkull och Sandra Malm var på väg igenom i ett friläge. Domaren flaggade dock för frispark till Laholm.

– Jag tycker deras back halkar, så blir det friläge, och domaren tar det säkra och blåser. Då har vi 1-0. Får vi det och gör 2-0 så tror jag aldrig att de vänder.

I den andra halvleken tog Laholm över spelet alltmer. Inledningsvis var det förvisso Röke som åter hade de vassaste chanserna, men i den 63:e minuten kom kvitteringsmålet något slumpartat. Ett inlägg nådde fram till Ida Axeldal som stötte in 1-1 i öppet mål.

Tio minuter senare tog Laholm också ledningen. På en hörna fick Maja Ljungberg stå fri och kunde enkelt nicka in 1-2. Bara två minuter senare kom också 1-3 - då Julia Olsson, via en Rökespelare, nickade in ännu en hörna.

– Jag vet inte om de har så mycket mer än de tre lägena. Det är surt. Jag tycker det är lite enkla mål där vi inte riktigt är med, säger Sjödahl om sitt Röke som inför matchen bara hade släppt in tre mål.

Besvikelsen var stor i Rökelägret efteråt.

– Jag tycker bara inte det är rättvist, men gör vi inte mål så gör vi inte mål. Det är det som räknas, säger lagkapten Rebecka Zentio.

Det känns ändå som att ni hade lägen, menar du?

Annons

– I första tycker jag det. Vi skulle kunna trycka in en på våra hörnor till exempel, vi har rätt så många hörnor i första, men det gör vi inte.

Även om Laholm fortsatte sitt segertåg var tränaren Peter Åberg imponerad av Röke.

– Det är nog ett av de bästa lagen vi mött i år. Rejäla, bra kombinationer, teknik och tydlig spelidé. Så vi fick jobba. I första halvlek så har vi väl tur att vi inte ligger under med mer än 1-0.

Förlusten innebär att Röke, med två matcher mindre spelade, har hela elva poäng upp till Laholm. För Röke väntar härnäst BK Astrio på onsdag.

bild 1/5
Deltagarna från ”Cykla mot ALS” fick lämna över matchbollen.                           Foto: Stefan Sandström
Linnéa Jonasson och hennes Röke inkasserade säsongens första förlust i toppmötet mot Laholm.
Foto: Stefan Sandström
Julius Sjödahl fick se sina spelare tappa 1–0-ledningen och förlora toppmötet.			     Foto: Stefan Sandström
Anna Kjerstensson blev målskytt. 	     Foto: Stefan Sandström
Sandra Malm blev avblåst när hon var på väg igenom – vilket grämde tränare Sjödahl.		     Foto: Stefan Sandström
Deltagarna från ”Cykla mot ALS” fick lämna över matchbollen.                           Foto: Stefan Sandström
Linnéa Jonasson och hennes Röke inkasserade säsongens första förlust i toppmötet mot Laholm.
Foto: Stefan Sandström
Robert Rosén
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons