Annons

Persson tillbaka när Mala vann

FOTBOLL Efter två förluster växlade Mala in på vinnarspåret igen.
Sport • Publicerad 27 maj 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Efter två förluster växlade Mala in på vinnarspåret igen. Det blev en odiskutabel 2-0-seger borta mot Broby.

Gästerna inledde starkt men lyckades inte spräcka nollan i den första halvleken.

Annons

– Vi spelar ut Broby i hela första halvlek, skapar chanser och borde leda med 2-0, 3-0 eller 4-0 men får inte in bollen, säger Malas spelande tränare Haris Crnalic.

Mala fortsatte att mata på även efter pausen men i mitten av halvleken jämnades spelet ut och det blev mer öppet. Broby tog sig igenom på ett par kontringar men då replikerade Marcus Persson med vassa räddningar.

– Richard Reimers hade problem med vaden och vi kunde varken använda andremålvakten eller tredjealternativet, så då fick det bli ”Macke”. Och det gjorde han skitbra – så nu får han kanske fortsätta, säger Crnalic och skrattar.

Mala tog ledningen i 71:a minuten. Josimar fick iväg en riktig pärla som stack upp i krysset.

– Då kändes det som att de tre poängen var hemma.

Broby drog visserligen igång en forcering men var egentligen inte riktigt nära en kvittering. Istället satte Hussam Sherzad 2-0 på stopptid – assist: Marcus Persson med en välriktad utspark.

– Vi spelar bra mot de tilltänkta topplagen – det är roligt. Vi visar att vi kan, säger Haris Crnalic som är nöjd med defensiven – och laginsatsen som helhet.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons