Annons

Osiako tar klivet ner

Sport • Publicerad 29 maj 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Patrick Osiakos dagar i IFK Hässleholm kan vara räknade. Enligt uppgifter till tidningen har IFK erbjudit honom till minst en annan förening, som dock tackat nej. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Patrick Osiakos dagar i IFK Hässleholm kan vara räknade. Enligt uppgifter till tidningen har IFK erbjudit honom till minst en annan förening, som dock tackat nej. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Egzon Ademi tvingades kliva av med en ljumskskada mot Asarum och kommer inte att kunna spela torsdagens viktiga bortamatch mot Nässjö.

I Karlskronamatchen provades Philip Bengtsson som mittback men den här gången lutar det åt att IFK-tränaren Jonas Jönsson testar en annan lösning.

Annons

– I nuläget är vi inne på att det blir Patrick (Osiako) som tar ett steg ner. Vi tycker att vi har ett bra alternativ med att stoppa in James (Carl Mujaguzi) på mitten i så fall. Han har lagt till fler delar i sitt spel de senaste veckorna och börjar komma i bra form igen, motiverar Jönsson.

IFK-tränaren var oerhört besviken efter uddamålsförlusten mot Asarum senast.

Vad gjorde mest ont?

– Att vi gick ut och gjorde precis tvärtemot vad vi hade kommit överens om och att vi släppte in de två första målen på saker som vi både hade tränat på och pratat om.

Vad vill du se mot Nässjö?

– Att vi dedikerat jobbar efter matchplanen, att vi spelar fotboll på rätt ställen, att vi gör en betydligt bättre insats defensivt och inte bjuder på någonting – och sedan att vi därifrån försöker skapa chanser och sårar dem när lägen dyker upp. Att vi gör en bortamatch av den dignitet som vi gjorde i Dalstorp.

Centrala mittfältaren Mattias Jönsson gick ut efter 20 minuter senast men är tillbaka i träning.

– Han kommer att spela. Han har haft problem med baksidan tidigare, vi vet inte riktigt vad som triggar det, men han har tränat söndag–måndag och kommer att vara redo.

Nikola Zivanovic ser ut att missa återstoden av vårsäsongen med en bristning i baksidan.

– En osäker förstaprognos på fyra–tolv veckor men han ska kollas igen så jag hoppas på en lite mer tidsspecifik prognos. Jag hoppas ha honom i full träning när vi återsamlas efter uppehållet. Allt annat är en bonus.

Annons

Nässjö inledde seriespelet med sex raka förluster men har spottat upp sig och kommer närmast från två segrar mot Bromölla (1–0) och Råslätt (2–1).

Smålänningarna får klara sig utan segerskytten från Strandängen, nyckelspelaren Dusan Kenic, som är avstängd efter tre gula kort. Nästjumbon är det lag som har producerat minst mål (4) och har släppt in flest (17) av samtliga lag i serien.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons