Artikeln saknar rubrik

Sport David Eek var först i LiverpoolTim Ströbeck var faktiskt inte den förste hässleholmaren som tränade med Liverpool.
Sport • Publicerad 1 juni 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
David Eek tränade med Liverpool. Foto: Patric Berg/Arkiv
David Eek tränade med Liverpool. Foto: Patric Berg/Arkiv

David Eek var först i Liverpool

Tim Ströbeck var faktiskt inte den förste hässleholmaren som tränade med Liverpool. I slutet av 1990-talet var IFK Hässleholms David Eek över på en veckas träning, men det resulterade inte i något mer än så.

Den mest kände svensken som spelat med Liverpool är så klart Glenn Hysén. Under åren 1989-92 spelade han 93 matcher för klubben och var med om att vinna ligan 1990, vilket faktiskt är senaste gången Liverpool vann ligan.

Andra svenskar som varit i klubben är bland annat Alexander Kacaniklic, Astrit Ajdarevic och Kristoffer Peterson, men ingen av dem lyckades slå sig in i A-laget.

Från Frank Sinatra till Anfield

Liverpool förknippas starkt med ”You’ll never walk alone”. Vad många inte vet är att den har sitt ursprung i musikalen ”Carousel” från 1945, och den sjungs där när en av huvudkaraktärerna dör.

Den allra första inspelningen av låten gjordes av Frank Sinatra 1945.

I oktober 1963 började den sjungas på Anfield när Gerry Marsden and the Pacemakers version av låten toppade listorna, och efter det har den sjungits i princip vid varje match

Sången har sedan dess även tagits upp av bland annat Celtics, Borussia Dortmunds och Feyenoords supporters.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.