Räknar med maskinshallsflytt i höst

Osby Efter beslut i samhällsbyggnadsnämnden kan en samordning av den tekniska enheten i maskinhallen på Naturbruksområdet bli verklighet redan till hösten.
Osby • Publicerad 1 juni 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Vid det senaste sammanträdet i samhällsbyggnadsnämnden fattades beslut om att samlokalisera den tekniska enheten i maskinhallen på Naturbruksområdet.

– Vi räknar med att de ska kunna flytta in i höst. Det är redan väldigt fina lokaler som passar bra och det är inte särskilt mycket som behöver göras, säger samhällsbyggnadsnämndens ordförande Lotte Melin (C).

En anledning till flytten är att driftsenhetens nuvarande lokaler på Forsgatan i Osby bedöms vara i stort behov av underhåll.

En annan anledning är att det under 2018 beslutades att fastighetsförvaltningen ska återgå till kommunal drift, vilket innebär att sju fastighetstekniker och en fastighetsförvaltare vid årsskiftet överfördes från Osbybostäder till Osby kommun. Då räcker inte lokalerna på Forsgatan till.

Genom att skapa en enhet som ska sköta gata, park, fastigheter och byggnader är förhoppningen också att skapa samordningsvinster.

– När gata/park och fastighetsskötseln slås ihop till en enhet blir det lite nystart med ändamålsenliga lokaler, säger Lotte Melin (C).

Hon berättar vidare att den tekniska enheten kommer att ha en direkt utfart från maskinhallen till riksväg 15, så att fordonen inte ska behöva köra förbi äldreboende och skola i närheten.

Vad som kommer att hända med de nuvarande lokalerna på Forsgatan är ännu oklart.

– Förvaltningen har fått i uppdrag att komma med förslag kring vad vi kan göra med de gamla lokalerna, säger Lotte Melin (C).

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.