Annons

Åtalade nekar till det grova valprånet

KRISTIANSTAD De två män, en 27-åring från Sjöbotrakten och en 34-åring från Göteborg, som står åtalade för grovt rån av sex valpar från en kennel i Önnestad den 9 januari nekar till att ha något med brottet att göra.
Hässleholm • Publicerad 3 juni 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

– Min huvudman har inte varit på brottsplatsen, inte deltagit i planeringen av brottet och det finns ingen bevisning som binder honom vid brottsplatsen, sade försvararen Rickard Fagerberg, som förde 34-åringens talan.

Annons

Under sin inledande sakframställan ägnade åklagare Christofer Ramqvist lång tid åt den kartläggning som gjorts av de misstänktas telefontrafik. Han visade på kartor med mobilmasters upptagningsområden var och när deras respektive mobiler befunnit sig innan och efter det grova rånet utfördes samt visade även var och hur det så kallade försäljningsnumret som använts i den annons på Blocket de stulna hundarna hittat sina nya ägare genom, använts.

Åklagaren visade bland annat att 27-åringen ringde sin sambo, 23-åringen som är åtalad för medhjälp till rånet, klockan 04.19 den 9 januari, alltså bara några timmar innan kennelägaren brutalt överfölls.

27-åringen nekar också, genom sin försvarare Kristoffer Ståhl, till det grova rånet.

Han informerade också rätten om att 27-åringen varit hemma hos Eivor Nilsson, i samband med ett hundköp i december, en detalj han anser viktig när det gäller det DNA-spår av honom som hittats på ett buntband i kenneln efter överfallet.

Annons

Den 23-åriga kvinnan, som står åtalad för medhjälp till grovt rån förnekar medverkan men erkänner att hon varit med vid försäljningen av en valp den 11 januari, som hon först då fick veta var stulen.

En 31-årig kvinna från Hörby, i vars lägenhet de stulna valparna förvarades under några dagar direkt efter rånet, nekar till häleri, som hon åtalas för.

Pernilla EkdahlSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons