Erika Heil Utbult är bosatt i Tyringe. Bilden bakom henne är tagen i Åre. Foto: Marie Strömberg Andersson
Bilden är tagen på Lönsboda bilkyrkogård.

En fotoutställning fanns på hennes bucketlist

I helgen hölls vernissage på stiftsgården Åkersberg i Höör, för Erika Heil Utbults fotoutställning.
Att ställa ut sina bilder är något som funnits med på Erikas bucketlist.
”I Guds tystnad får jag vara” är temat på utställningen, som innehåller främst naturbilder men även porträtt.
Till varje bild finns en liten vers; ett ordspråk, en bibelvers eller en sångrad. En bild är exempelvis tagen på bilkyrkogården i Lönsboda och texten intill är hämtad ur en sång skriven av Dan Ådahl: ”Vänd dig inte bort, visa vem du är, göm inte dina nederlag. Glöm inte att du är en vanlig människa och jag behöver dig”.
Fototavlan till vänster om Erika Heil Utbult på bilden, har hon tagit i Åre.
– Jag är inte världens bästa fotograf men jag är estetiskt lagd och ser vinklingar och perspektiv. Jag tar bilder men med texten blir det en helhet. Det är det jag vill förmedla, jag vill beröra någons inre. Få människor att tänka till och reflektera, säger Erika Heil Utbult, Tyringe.
Fotoutställningen i Höör kan ses fram till den 7 juli.
Erika arbetar som församlingspedagog i Hässleholms församling och fotografering är en av hennes många intressen. Hon skriver även bloggen Erika – Mellan tummen och pekfingret, på Svenska kyrkans hemsida samt instagramsidan @hallplatsforsjalen.
– ”Håll plats för själen” och ”I Guds tystnad får jag vara”, är ord som betyder något alldeles speciellt för mig.
– De texter som berör mig handlar om att Gud bär, jag är inte ensam, jag har någon att sätta min tillit till. Livet kan prövas och vara svårt men Gud är där ständigt.