SD gör helt om i estetfrågan

Hässleholm Protesterna har duggat tätt vad gäller nedläggningen av estetprogrammet i Hässleholm.Nu gör SD en helomvändning vad gäller programmet och uppger att de vill ge dem en ny chans.
Hässleholm • Publicerad 6 juni 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Hanna Nilsson (SD) vill inte höja skatten - däremot bevara både Vanneberga skola och Magnarpskolonin i nästa års budget.
Foto: Arkiv
Hanna Nilsson (SD) vill inte höja skatten - däremot bevara både Vanneberga skola och Magnarpskolonin i nästa års budget. Foto: Arkiv

Elever, lärare, föräldrar och allmänhet har under våren protesterat mot nedläggningen av estetprogrammet i Hässleholm.

Sverigedemokraterna som tidigare ansett att besparingar måste göras och att programmet därför skulle läggas ner har nu ändrat sig i frågan.

Förste vice ordförande i kommunstyrelsen Hanna Nilsson (SD) berättar att estetprogrammet presenterat egna förslag till besparingar. Av den anledningen har man nu åter tittat på frågan.

– Vi vill ge programmet en chans, säger Hanna Nilsson (SD).

Om dessa besparingar går att genomföra anser SD att det inte finns några större pengar att spara på att stänga ner programmet.

– Vi kan även titta på kommunens lokaler och kanske göra samlokaliseringar som kan spara pengar, säger Hanna Nilsson.

Hanna Nilsson poängterar dock att om inte siffrorna vänder så är det fortfarande nedläggning som gäller från SD:s håll

Helén Fingalsson

Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.