Sköts med flera skott – avled på sjukhus

Malmö En man i 30-årsåldern avled på sjukhus efter att ha skjutits med flera skott vid en skottlossning vid Triangeln i centrala Malmö i natt.
Malmö • Publicerad 6 juni 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Händelsen inträffade strax efter midnatt.

Polisen uppgav vid sjutiden på morgonen att den skjutne, en man i 30-årsåldern, blivit träffad av flera skott och att läget var kritiskt. Kvart över tio på förmiddagen kom beskedet att mannen hade avlidit av sina skador. Anhöriga är underrättade.

En förundersökning om mord eller dråp har inletts.

Skottlossningen inträffade utanför ett parkeringsgarage och i samband med händelsen ska flera bilar ha lämnat platsen.

– Det nämns inget om vad som har hänt före skottlossningen, utan vi får bara in en anmälan om att någon har hört skott avlossas. Vi arbetar nu med inre och yttre spaning och ärendet hanteras av avdelningen för grova brott. Vi har ingen misstänkt och ingen gripen och är mycket intresserade av vittnesuppgifter i samband med att flera bilar kör från platsen, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Polisen spärrade av ett område utanför Triangeln och kriminaltekniker har genomfört en brottsplatsundersökning. I jakten på vittnesmål knackar polisen dörr i området kring brottsplatsen.

Polisen skriver på torsdagseftermiddagen sin nyhetssida att man är intresserade av att komma i kontakt med allmänhet som har befunnit sig på Kapellgatan eller vid S:t Johannes kyrka mellan 23.45 och 00.30 och gjort iakttagelser av personer som uppträtt misstänksamt eller av fordon som föranlett intresse.

bild 1/3
Polisen har spärrat av vid Triangeln i centrala Malmö tidigt på torsdagsmorgonen. En person har förts till sjukhus efter en skottlossning. Händelsen ska ha skett strax efter midnatt natten mot torsdagen. Vid tretiden var ingen frihetsberövad.
Foto: Johan Nilsson/TT
Polisen har spärrat av vid Triangeln i centrala Malmö tidigt på torsdagsmorgonen. En person har förts till sjukhus efter en skottlossning. Händelsen ska ha skett strax efter midnatt natten mot torsdagen. Vid tretiden var ingen frihetsberövad.
Foto: Johan Nilsson/TT
Polisen har spärrat av vid Triangeln i centrala Malmö tidigt på torsdagsmorgonen. En person har förts till sjukhus efter en skottlossning. Händelsen ska ha skett strax efter midnatt natten mot torsdagen. Vid tretiden var ingen frihetsberövad.
Foto: Johan Nilsson/TT
Polisen har spärrat av vid Triangeln i centrala Malmö tidigt på torsdagsmorgonen. En person har förts till sjukhus efter en skottlossning. Händelsen ska ha skett strax efter midnatt natten mot torsdagen. Vid tretiden var ingen frihetsberövad.
Foto: Johan Nilsson/TT
Polisen har spärrat av vid Triangeln i centrala Malmö tidigt på torsdagsmorgonen. En person har förts till sjukhus efter en skottlossning. Händelsen ska ha skett strax efter midnatt natten mot torsdagen. Vid tretiden var ingen frihetsberövad.
Foto: Johan Nilsson/TT
Christer CederlundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.