Uteservering görs om till rökruta istället

Hässleholm • Publicerad 6 juni 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Mattias Berglund driver Harrys. Foto: Stefan Olofson/Arkiv
Mattias Berglund driver Harrys. Foto: Stefan Olofson/Arkiv

Däremot anges rökförbud inom serveringsområde.

I dag har Harrys ett rökfritt område där rökarna kan sitta i korgstolar på gården en bit från borden där gästerna äter. Rökutrymmet räknas inte till serveringsområdet, menar Mattias Berglund.

I den nya lagen står det även att rökning inte får ske vid entréer till offentliga lokaler.

– Det är inte hälsosamt att röka. Personligen tycker jag att det är upp till var och en om man vill röka ihjäl sig. Men vi kan heller inte komma ifrån att det tillhör njutningen för vissa att röka och dricka, därför hade jag uppskattat om man hade fått lov att ha ett särskilt rökområde. det är ett bättre alternativ för branschen. Nu tvingas rökarna bort till andra platser. Den nya lagen är lite för hårdragen, säger Mattias Berglund.

Att inte röka bland de övriga gästerna är ett tänk som Mattias Berglund och hans personal har haft hela tiden.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.