Sösdalaalliansen vill se omtag från ledningen

Hässleholm • Publicerad 7 juni 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Sösdala simhall är stängd sedan slutet av förra året. Och någon ny öppning blir det inte, om politikernas vilja står fast.
Foto: Arkiv
Sösdala simhall är stängd sedan slutet av förra året. Och någon ny öppning blir det inte, om politikernas vilja står fast. Foto: Arkiv

Stormötet på Vannaröds slott den 22 maj lockade enligt arrangören runt 250, och de flesta politiska partierna fanns representerade.

Nu har Sösdalaalliansen sammanfattat och lämnat ett öppet brev till kommunledningen.

”Simhallsstoppet får inte bli en början till en successiv avveckling av service i Sösdala och på längre sikt en utarmning av hela kommunen”, skriver sammanslutningen, genom Karl Erik Olsson, ordförande i Sösdala Hembygdsförening.

Sösdalaalliansen skriver att beredningen inför beslutet har varit bristfällig, och istället vill man se en oberoende expertutredning som inte bara tittar på vilka besparingar som görs utan också på vilka extrakostnader som en nedläggning medför.

”Vad blir kostnaden för transport, förlorad undervisningstid och personal vid bussning av Sösdalabarnen till annan ort? Sösdala Simsällskap ser ingen möjlighet att fortsätta sin verksamhet; är detta en kostnad för kommunen?”, frågar sig brevskrivarna.

Den geografiskt vidsträckta kommunen kräver fler kommunala byggnader än i en koncentrerad kommun. Vilket i sin tur blir dyrare.

”Men att sänka servicen motverkar inflyttning och näringsutveckling. Att i stället öka attraktionskraften, sysselsättningen och boendet skulle öka skatteunderlaget och skatteintäkterna”, skriver Sösdalaalliansen och önskar svar från kommunledningen under sommaren.

Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.