IFK-seger skapar lucka neråt

Hässleholm • Publicerad 8 juni 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Mike Andrew har satt 3-1 på straff borta mot Råslätt. Foto: Marika Höghäll

De gulsvarta svarade för en stabil insats i Jönköping. Spelet nådde inte samma höjder som mot Husqvarna men så blev det också en helt annan typ av match mot ett hemmalag som hade individuell skicklighet men brast i struktur och lagspel.

IFK öppnade starkt och gjorde 1–0 i nionde minuten. Mohammed Hamdan stod för förarbetet och Mike Andrew satte bollen i mål.

På stopptid petade Råslätts Bilal Mukhtar in en reduceringsboll efter en frispark.

Jonas Jönsson gjorde ett par byten för att få ordning på torpet. Isak Olsson kom in och utökade backlinjen till fyra medan Abelto Ikose förstärkte det centrala mittfältet, där för övrigt Mattias Jönsson signerade en fin insats.

Tio minuter senare punkterade Mohammed Hamdan matchen med 4–1-målet, assisterad av Andrew.

IFK får klara sig utan Mike Andrew mot Ifö Bromölla på lördag. Skyttekungen drog på sig sitt tredje gula kort och är avstängd.