Annons

”Bankman” gav fel nummer

Östra Göinge • Publicerad 12 juni 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Vid 17.30-tiden på tisdagen ringde det på telefonen hos en kvinna i 75-årsåldern hemmahörande i Sibbhultstrakten.

Uppringaren påstod att vederbörande ringde från kvinnans bank och frågade efter uppgifterna tillhörande hennes mobila bank-id.

Annons

Anledningen sades vara att någon köpt diverse elektronik för 28 000 kronor vilket ska ha dragits från kvinnans konto och nu skulle banken komma tillrätta med problemet.

Kvinnan fattade dock misstankar och frågade vilken telefonnummer uppringaren ringde ifrån.

– Då uppgav personen Transportstyrelsens telefonnummer varpå hon avvisade honom och lade på luren, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

En polisanmälan om försök till bedrägeri har upprättats och Robert Loeffel vill dels berömma kvinnan för hennes agerande, dels uppmana till generell försiktighet.

– Det är helt korrekt att bara lägga på och fimpa de här bedragarna, som är många. Jag vill uppmana till att aldrig logga in på någonting oavsett var de säger att de ringer från. Tillåts de logga in kan alla besparingar försvinna på en sekund, konstaterar han.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons