Annons

Döms för knuff av tågvärd

HÄSSLEHOLM En man i 25-årsåldern döms för förgripelse mot tjänsteman efter att ha knuffat en tågvärd på tåget mellan Hässleholm och Osby i början av året.
Hässleholm • Publicerad 12 juni 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

En man i 25-årsåldern döms för förgripelse mot tjänsteman efter att ha knuffat en tågvärd på tåget mellan Hässleholm och Osby i början av året.

Mannens systerson hade ett ogiltigt jojo-kort som togs i beslag av tågvärden. När mannen sedan kom ut från toaletten blev han irriterad på tågvärden, och tumult uppstod mellan mannen och tågvärden.

Annons

När tåget sedan anlände till Osby blockerade mannen dörren så att det fullsatta tåget inte kunde köra vidare förrän efter 40 minuter.

När tingsrätten utdelade sin dom blev påföljden för mannen 70 dagsböter à 50 kronor, totalt 3 500 kronor. Samtidigt ska han betala 5 608 kronor i skadestånd till tågvärden.

Även den minderåriga systersonen åtalades för samma brott, men friades av tingsrätten sedan bland annat tågvärden sagt att han aldrig sett att systersonen gjort någonting.

Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons