Polis med förstärkningsvapen utanför polishuset på Sallerupsvägen i Malmö natten till torsdagen efter att polisen meddelat på sin hemsida att säkerheten förstärks med anledningen av händelseutvecklingen i staden. Foto: Johan Nilsson / TT

Efter sprängningarna – polisen höjer säkerheten

Malmö Efter den senaste tidens många dramatiska händelser, med både mord och explosioner, har polisen beslutat att utöka bevakningen vid flera av Malmös polisstationer.

Enligt Nils Norling vid Malmöpolisens informationsavdelning handlar det om att möta en sjudande irritation i Malmös kriminella miljöer.
– Vi vet erfarenhetsmässigt att när vi är väldigt aktiva, och stör de kriminella i deras så kallade arbete, så skapar det en väldig frustration.

Flera frihetsberövanden i samband med mordet på Hålsjögatan i måndags har sannolikt bidragit till den spända stämningen.
– Ja, de senaste dagarna har vi tagit fast flera bland de allra tyngsta kriminella. Det föder upprördhet, konstaterar Nils Norling och förtydligar att det inte bara är regelrätta polisstationer som omfattas av den skärpta säkerheten, utan även andra lokaler med koppling till polisens verksamhet.

Polisen konstaterar på sin hemsida att ”åtgärderna inte bedöms påverka allmänheten, och gäller tillsvidare”.

Den senaste veckans mörka brottsfacit i Malmö omfattar ett mord vid Triangeln den 6 juni, skottlossningen på Malmö central och mordet på Hålsjögatan den 10 juni, samt kraftiga detonationer i Rosengård och på Adelgatan den 11 och 12 juni.

Läs mer: