GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nästan 13 000 hushåll utan el efter åskovädret

Skåne Många av Eons hushåll blev strömlösa efter lördagens åskoväder. Bara i Kristianstad och Landskrona drabbades närmre 4 500 hushåll.
Publicerad 16 juni 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
En blixt slår ner bakom Öresundsbron då en åskfront drar in över Öresund. 
Foto: Johan Nilsson/TT
En blixt slår ner bakom Öresundsbron då en åskfront drar in över Öresund. Foto: Johan Nilsson/TT

Lördagens oväder med åska och flera blixtnedslag medförde att många runt om i Skåne blev strömlösa. Totalt drabbades 12 947 hushåll under lördagen och natten till söndagen.

I Kristianstads kommun var det 2 326 hushåll tätt följt av Landskrona med 2 135 som blev utan ström. Eons kunder i sydöstra Skåne drabbades dock värst av helgens oväder där nästan 6 000 fick elavbrott.

Under söndagsmorgonen är det endast tre hushåll i Tomelilla och ett i Ystad som fortfarande inte har fått tillbaka elen.

Söndagens väder, enligt SMHI, ser ut att bli betydligt lugnare, skurarna rör sig österut under morgonen och mot eftermiddagen klarnar det upp. Som varmast blir det 18 till 23 grader. Det kan dock bli lite blåsigt vid kusten.

Fakta:

12 947 hushåll utan ström:

Eva SchmidtSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.