GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Parkeringsbrist eller informationsbrist?

HÄSSLEHOLM Platser kan försvinna i den nya strategiplanen.
Hässleholm • Publicerad 16 juni 2019 • Uppdaterad 15 december 2021
Platserna på Tingshusgatan lär vara de med mest beläggning.  Foto: Lars-Åke Englund
Platserna på Tingshusgatan lär vara de med mest beläggning. Foto: Lars-Åke Englund

Fredag förmiddag. Alla parkeringsfickorna längsmed Tingshusgatan är upptagna. På Nytorget är det endast handikapparkeringen som gapar tom. Bilarna kryper förbi i jakt på någonstans att ställa sig.

Möjligheten att i princip köra hela vägen fram till den affär man vill till har sakta men säkert byggts bort. Och utvecklingen går vidare åt det hållet.

Trafikingenjören var tidigare verksam i Lund, där man haft önskan likt den i Hässleholm, att flytta trafiken till västra sidan av järnvägen.

I översiktsplanen finns än mer långtgående tankar om parkeringsmöjligheterna i centrum.

Grafik av Nils Kr. Reppen, Nordic Infographics
Grafik av Nils Kr. Reppen, Nordic Infographics
Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.