Stina Blackstenius vid svenska landslagets träning inför matchen mot Thailand under fotbolls-VM i Frankrike. Foto: Pontus Lundahl/TT

Succéanfallarna kan få chansen från start

fotboll Såväl Anna Anvegård som Madelen Janogy gjorde starka inhopp i Sveriges VM-premiär mot Chile – och nu är frågan om någon av dem får förtroendet från start i dagens match mot Thailand.

Janogy fick mest uppmärksamhet efter matchen, där hon satte 2–0 efter en imponerande soloräd.
Men både Janogy och Anvegård var med i förarbetet till Kosovare Asllanis 1–0-mål.
– Anna var väldigt skicklig. Jag sade det till henne, att hon såg väldigt rapp ut, med beslutsamhet i sitt spel, mer än vissa gånger jag har sett henne. Hon visade att hon vill spela mer än de minuterna som hon fick nu. Det var ett jättebra inhopp, där hon visade att hon är en kvalitetsspelare, sade assisterande förbundskapten Magnus Wikman enligt Omni.

Anvegård tycker själv att hon är närmare startelvan.
– Jo men det tycker jag. Det kändes helt okej, jag gör en godkänd insats. Men jag bytte ju med Stina Blackstenius, och jag tyckte hon gjorde en bra match och kom till många lägen. Så det är väldigt bra spelare man konkurrerar med, sade Anvegård till SVT Sport.
Anna Anvegård blev utsedd till årets genombrottsspelare för insatserna i sitt klubblag Växjö under 2018.
Hon landslagsdebuterade också förra året. I år har hon haft det lite motigare med sitt klubblag, men hon stortrivs med landslaget och speciellt naturligtvis att spela VM.

– Framförallt tempot är ju rätt så stor skillnad från därhemma. Tar snabbare beslut absolut. Och varje gång man blir uttagen så får man en självförtroendeboost, förklarade hon för SVT Sport.
– Det här är ju det största jag har varit med om. Alla sa det innan jag åkte att du får inte glömma att njuta! För det kan ju vara så att det är det enda VM:et man upplever. Så man får passa på. Så ja, mellan träningarna och så försöker man tänka att wow man är verkligen här!